Koiran ja ihmisen rauhoittavat signaalit

 


Koiran ja ihmisen rauhoittavat signaalit


Rauhoittavia signaaleja koirilla ovat esimerkiksi huulten nuoleskelu tai maan nuuskiminen. Koirat voivat laskea päänsä kääntää katseensa, vinkua tai haukotella kun he rauhoittelevat ihmistä tai toista koiraa. Tarkoituksena on luoda rauhallinen ympäristö ja sosiaalinen tilanne.

Ihminen voi rauhoittaa koiraa rauhallisella käytöksellään, hitailla liikkeillään ja puhumalla lempeällä äänensävyllä osoittaakseen ettei ole uhkaa. Normaalia korkeampi puheääni saa erityisesti koirat reagoimaan positiivisesti. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä stressaavissa tai jännittävissä tilanteissa. Myös positiivinen palaute voi auttaa koiraa rauhoittamaan. Kärsivällinen asenne ja rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa voivat rauhoittaa koiraa ja auttaa konfliktitilanteiden ratkaisemisessa.

Jos koira kokee tilanteen uhkaavaksi rohkea koira voi pyrkiä hallitsemaan stressiä aktiivisesti hyökkäämällä tai puolustamalla reviiriään jollakin muulla tavoin. Pelokkaampi koira voi taas vetäytyä liikkumattomaksi ja jähmettyä paikalleen. Koiran stressinhallintakeinoihin vaikuttavat luonteen lisäksi yksilölliset kokemukset ja ihmisiltään saama tuki.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

LEIKIN SIETÄMÄTÖN KEVEYS