Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2024.

LAITATHAN KOIRALLESI PELASTUSLIIVIT VESILLÄ OLLELLASI

Kuva
  LAITATHAN KOIRALLESI PELASTUSLIIVIT VESILLÄ OLLELLASI MerelLä ja veneessä koiralla pitää olla aina pelastusliivit. Jos koirallasi on paksu turkki, kannattaa mieluummin valita suuremman painoluokan liivi, sillä kastuessaan koiran turkki painaa.  Pelastusliivissä kannattaa olla myös tukeva kädensija jotta koiran saa autettua vedestä. Koira kannattaa ulkoiluttaa ennen veneilyä ja sen jälkeen. Koiralle pitää veneestä löytyä rauhallinen ja suojaisa paikka varjossa. Ja raikasta vettä.  Suora auringonpaahde voi altistaa koiran lämpöhalvaukselle.

Bono-koirani täytti jo 4 vuotta

Kuva
  Bono-koirani täytti jo 4 vuotta Juhlimme viikolla Bonon synttäreitä. Kun valmistin hänelle synttärikakkua niin kakun tuoksu täytti hänen nenänsä niin ihanalla hajulla ettei koira olisi malttanut odottaa kakun saamista eteensä. Kun kakku viimein annettiin, se katosi hetkessä parempiin suihin kynttilöineen päivineen. Bono on tullut entistä rakkaammaksi perheellemme ja koira tietää sen. Onneksi tietää!Hän lähestyy meitä omalla tavallaan ja pyytää leikkiin. Koiramme on maailman huumorintajuisin yksilö!

Koirat aistivat vivahteet ja tunnetilat, jotka välittyvät puheemme kautta.

Kuva
  Varo millä ä änensävy llä puhut koirallesi Koirat aistivat vivahteet ja tunnetilat, jotka välittyvät puheemme kautta. Koirat reagoivat voimakkaasti ihmisen äänensävyyn. Lempeä ja rauhallinen puhetapa voi rauhoittaa koiraa, kun taas kova ja jyrkkä äänensävy voi herättää pelkoa tai aggressiota. Koirat ovat erityisen herkkiä korkeille äänille, jotka voivat joko innostaa niitä tai saada ne tuntemaan olonsa uhatuksi. Kun käytämme iloista ja kannustavaa äänensävyä yhdistettynä palkkioihin, koira oppii yhdistämään hyvän käytöksen miellyttäviin kokemuksiin. Koirat oppivat nopeammin ja ovat vastaanottavaisempia, kun puhumme ystävällisesti ja kärsivällisesti. Rauhallinen ja tasainen äänensävy voi auttaa rauhoittamaan stressaantunutta tai peloissaan olevaa koiraa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että koirat reagoivat rauhoittavasti, kun niille puhutaan lempeästi ja lohduttavasti.

Koiran ja ihmisen rauhoittavat signaalit

Kuva
  Koiran ja ihmisen rauhoittavat signaalit Rauhoittavia signaaleja koirilla ovat esimerkiksi huulten nuoleskelu tai maan nuuskiminen. Koirat voivat laskea päänsä kääntää katseensa, vinkua tai haukotella kun he rauhoittelevat ihmistä tai toista koiraa . Tarkoituksena on luoda rauhallinen ympäristö ja sosiaalinen tilanne. Ihminen voi rauhoittaa koiraa rauhallisella käytöksellään, hitailla liikkeillään ja puhumalla lempeällä äänensävyllä osoittaakseen ettei ole uhkaa. Normaalia korkeampi puheääni saa erityisesti koirat reagoimaan positiivisesti. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä stressaavissa tai jännittävissä tilanteissa. Myös positiivinen palaute voi auttaa koiraa rauhoittamaan. Kärsivällinen asenne ja rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa voivat rauhoittaa koiraa ja auttaa konfliktitilanteiden ratkaisemisessa. Jos koira kokee tilanteen uhkaavaksi rohkea koira voi pyrkiä hallitsemaan stressiä aktiivisesti hyökkäämällä tai puolustamalla reviiriään jollakin muulla tavoin. P

Koirani opettajani

Kuva
  Koirani opettajani Koiraltani opin suuria elämänviisauksia, joista suurin on se ettei hän tuomitse, ei kanna kaunaa ei kä vaadi vastapalveluksia. Ihmisinä voi si mme oppia olemaan yhtä anteliaita ja rakastavia suhteissamme toisiin ihmisiin. Koirani ei murehdi menneitä eivätkä stressaa tulevasta. H erkkupalan saaminen tai lenkki ulkona voivat olla päivän kohokohtia. ista tunteista ja auttaa meitä eteenpäin elämässä. Koirani on luonnostaan uteli as ja rohke a tutkimaan ympäristöään. Koirallani on loistoasenne!