MILLAINEN TEMPERAMENTTI KOIRALLASI ON?

 

MILLAINEN TEMPERAMENTTI KOIRALLASI ON?


Koiran temperamentti viittaa koiran luontaiseen tapaan reagoida ja olla vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Temperamentti kuvaa koiran taipumusta omaksua tiettyjä käyttäytymismalleja ja reagoida ympäristöönsä tietyllä tavalla. Esimerkkejä temperamentista ovat energiataso, sopeutumiskyky muutoksiin, uteliaisuus, reaktiivisuus tai käytös.

Koirasta ei saa yrittää tehdä jotain vastoin koiran temperamenttia. Jos koira on temperamentiltaan rauhallinen, hänestä ei tule yliaktiivista harrastekoiraa. Tai jos koira on pelokas luonteeltaan, pakolla ei hänestä saa rohkeaa vaikkakin ihmisen pitää auttaa pelottavissa tilanteissa. Koira on sitä rohkeampi uusissa tilanteissa ja ympäristöissä mitä monipuolisempia kokemuksia ja koirakavereita ja turvallisia ihmisiä hänellä on. Koiran perimällä on myös suuri merkitys.

Omista koiristani Bonoa voisi luonnehtia rohkeaksi ja uteliaaksi. Bono mieluummin taistelee kuin pakenee. Hänen käytöksensä on usein reaktiivista ja impulsiivista kun jotain yllättävää sattuu. Bono ei luontaisesti peräänny ongelmatilanteissa, kuten erityisesti rauhallisen temperamentin omannut koiramme Elton teki, vaan yrittää pitää puolensa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

LEIKIN SIETÄMÄTÖN KEVEYS