TUNNETKO MYÖTÄTUNTOA KOIRAASI KOHTAAN?

 


TUNNETKO MYÖTÄTUNTOA KOIRAASI KOHTAAN?

Myötätuntoinen omistaja tunnistaa helpommin myös koiran kivun ja reagoi siihen mikä vähentää koiran stressiä. Pelko voi johtua tapahtumista, tilanteista tai olosuhteista, jotka voivat olla sisäisiä tai ulkoisia ja jonka koira kokee uhkaavana. Pelko saattaa jäädä koiran mieleen vielä pelon aiheuttajan poistuttuakin. Bono muistaa eläinlääkärin hajun aina kun mennään eläinlääkäriin. Pelko ja jännitys palaavat.

Koiran pelko voi vaihdella epävarmuudesta voimakkaaseen paniikkiin. Pelokas koira saattaa myös puolustautua, jähmettyä tai juosta karkuun. Hajut, äänet ja vaistot voivat saada aikaan pelokkaan koiran karkaamisen.

Koiran elämässä myönteiset tunnepohjaiset kokemukset ihmisten kanssa vahvistavat koiran fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia voimavaroja ja vapauttavat pelosta. Oleellista on johdonmukainen ja reilu vuorovaikutus ihmisen kanssa. Iloinen koira oppii helposti sillä ympäristön tutkiminen, oppiminen ja uuden tiedon vastaanotto on koiralle palkitsevaa. Sekä ihmisillä, että eläimillä ilon tunteet liittyvät mielihyvän tavoitteluun.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?