PENTUSI ON AINUTLAATUINEN

 




PENTUSI ON AINUTLAATUINEN


Koiran yksilöllisyyteen vaikuttavat sen rotu, sukupuoli, ikä, koko, terveys, luonne ja persoonallisuus. Koirat perivät ominaisuutensa molemmilta vanhemmiltaan. Perimän merkitystä ei voi vähätellä mutta ihmiset omalla toiminnallaan vaikuttavat paljon koiran persoonallisuuden kehittymiseen.

Koiran kanssa toimiessa tulee olla johdonmukainen ja tietää koiran ja rodun historiasta. Koira ei voi tietää mitä ihminen odottaa häneltä ellei sitä osata koiralle ymmärrettävästi kertoa. Ominaisuudet, joita koirille on vuosien saatossa jalostettu kuten vahtiminen, metsästys ja paimennus, saattavat ihmisten mielestä lemmikkikoiriksi tarkoitetuilla muuttua jopa epätoivotuiksi ominaisuuksiksi jos ihminen ei tunne rodun historiaa. Koiran luonnollisesta käyttäytymisestä ja toiminnasta tulee koiralle ongelma jos siihen liittyy rangaistuksen pelkoa hänen toteuttaessaan luonnollisia käyttäytymistarpeitaan.

Bonosta näkee että jäljitys on hänen vaistoissaan. Varsinkin yöaikaan kun riistaeläimet ovat jättäneet jälkensä Bono lähtisi perään jos ei olisi hihnassa. Aiemmin Max koirallamme oli myös vahva vaisto riistan perään. Emme ymmärtäneet sitä aluksi ja kerran Helsingissä keskuspuistossa Max sitten lähti riistan perään. Karjuimme pelästyneinä ja onneksi hetken kuluttua Max päätti palata. Bonolle emme anna vastaavanlaista tilaisuutta. Välillä mietin olemmeko liiankin varovaisia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?