Koiran tunteet koulutuksessa: miten tunnistaa ja tukea koiran tunnetiloja?

 


Koiran tunteet koulutuksessa: miten tunnistaa ja tukea koiran tunnetiloja?


Koiran tunteet vaikuttavat sen käyttäytymiseen, oppimiseen ja hyvinvointiin. Siksi on tärkeää, että koiranomistaja ja kouluttaja osaavat tunnistaa ja tukea koiran tunnetiloja koulutustilanteissa.


Miten koiran tunteita on tutkittu ja mitä niistä tiedetään?


Tutkimusten mukaan koirat ovat hyvin tunteellisia ja empaattisia eläimiä, jotka pystyvät tunnistamaan ja jakamaan ihmisten ja muiden koirien tunteita. Koirat ilmaisevat tunteitaan monin tavoin kehon erilaisella kielellä kuten murisemalla, haukkumalla, nuolemalla, katselemalla, väistämällä, jäykistymällä, tai leikkimällä.


Koiran tunteet eivät ole aina samanlaisia kuin ihmisen tunteet, vaikka niissä olisi yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi koiran hännän heilutus ei tarkoita aina iloa, vaan se voi olla myös merkki epävarmuudesta tai ihan jostain muusta.


Miten huomioida koiran tunteet koulutuksessa?


Koiran tunteiden huomioiminen koulutuksessa on tärkeää, sillä se edistää koiran oppimista, motivaatiota, luottamusta ja hyvinvointia. Koiran tunteiden huomioiminen koulutuksessa tarkoittaa sitä, että kouluttaja tunnistaa koiran tunnetilan sen eleistä ja käyttäytymisestä, ja mukauttaa koulutuksen sen mukaan ja tukee koiran positiivisia tunteita, kuten iloa, uteliaisuutta ja innostusta.

Positiivinen suhtautuminen ja vahvistaminen ovat koiran mieleen. Namit toimivat.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?