Aikuisen nuoren koiran ravinnon pitää olla täysipainoista

 


Aikuisen nuoren koiran ravinnon pitää olla täysipainoista


Koiran ravinnon tarve vaihtelee sen iän, koon, rodun, aktiivisuuden ja terveydentilan mukaan. Aikuisen nuoren koiran ravinto eroaa sekä pennun että seniorikoiran ravinnosta, sillä se on eri kehitysvaiheessa ja sillä on erilaiset ravitsemukselliset tarpeet.


Proteiini on koiran tärkein energianlähde ja rakennusaine. Hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi liha, kala tai kananmuna.


Rasva edistää ihon ja turkin kuntoa, suojaa elimiä, säätelee lämpötilaa ja kuljettaa rasvaliukoisia vitamiineja. Hyviä rasvan lähteitä ovat liha, kala ja öljyt.


Hiilihydraattien sekä vitamiinien saanti on myös tärkeätä.


Aikuisen nuoren koiran ruokintaväli on yleensä 1–2 kertaa päivässä, riippuen koiran koon, rodun, aktiivisuuden ja terveydentilan mukaan. Ruokintaväli on hyvä pitää mahdollisimman säännöllisenä, jotta koiran ruoansulatus toimii optimaalisesti. Ruoka-annoksen koko on hyvä tarkistaa säännöllisesti, sillä koiran paino ja energiantarve voivat vaihdella eri tekijöiden, kuten vuodenajan, hormonitoiminnan ja liikunnan mukaan.


Ruuan laatu on hyvä tarkistaa ruoan pakkausmerkinnöistä, jotka kertovat ruoan koostumuksen, ainesosat ja parasta ennen -päivämäärän.Ruokalaatuun voi myös vaikuttaa itse valmistamalla koiran ruoan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?