MIKSI KOIRAT LEIKKIVÄT KOKO IKÄNSÄ?

 


MIKSI KOIRAT LEIKKIVÄT KOKO IKÄNSÄ?


Koirat leikkivät eri syistä eri elämänvaiheissaan. Leikissä koira saa käyttää mielikuvitustaan.


Leikkiminen on koirille tärkeä tapa oppia sosiaalisia taitoja, kuten elekieltä, rajoja ja yhteistyötä. Pentuna koirat leikkivät usein sisarustensa ja emonsa kanssa, ja myöhemmin muiden koirien ja ihmisten kanssa.


Leikkiminen auttaa sekä koiraa että ihmistä kehittämään luottamusta, itseluottamusta ja kiintymystä. Leikkiminen on myös hauskaa ja rentouttavaa, ja se pitää koiran mielen virkeänä ja kehon terveenä.


Aikuisena koirat leikkivät edelleen, mutta ehkä vähemmän kuin pentuna. Leikkiminen on silloin usein tapa purkaa energiaa, stressiä tai tylsyyttä. Koirat saattavat leikkiä omilla leluillaan, toisten koirien kanssa tai ihmisten kanssa.


Leikkiminen on myös hyvä tapa vahvistaa koiran ja ihmisen välistä suhdetta ja yhteistyötä. Vanhana koirat leikkivät vieläkin, mutta ehkä vieläkin harvemmin kuin aikuisena. Leikkiminen on silloin usein tapa ylläpitää koiran liikkuvuutta. Koirat saattavat leikkiä rauhallisemmin ja lyhyemmin kuin nuorempana, mutta silti nauttia siitä. Leikkiminen on myös tapa osoittaa koiralle, että se on edelleen rakas ja arvostettu.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?