Koirani on suuri persoona pienessä koossa

 


Koirani on suuri persoona pienessä koossa


Koirani persoonallisuus on hänen luonteenpiirteidensä ja käyttäytymisensä kokonaisuus, joka on osittain perinnöllistä ja osittain ympäristön muokkaamaa. Bonolla on oma persoonallinen tapansa reagoida erilaisiin tilanteisiin, ihmisiin ja toisiin koiriin.

Mielestäni Bono on energinen, määrätietoinen, ihmissosiaalinen oman perheen kanssa ja utelias.


Älä tulkitse koirasi persoonaa väärin

Koiranomistaja helposti tulkitsee koiransa persoonallisuutta väärin. Miten esimerkiksi käyttäytyy epävarma koira? Usein aggressiivisesti vaikka koiranomistaja saattaa arvioida koiran olevan vain dominoiva mutta ei pelokkaan epävarma, josta usein on kyse.

Keskittymiskykyä on myös hankala arvioida. Jos koiranomistaja itse touhottaa ei koirakaan rauhoitu. Jos koiranomistaja ei taas osaa kouluttaa koiraansa, koira saatetaan leimata keskittymiskyvyttömäksi.

Koiran ihmissosiaalisuutta on myös vaikea arvioida. Se riippuu paljon koiranomistajan omasta kyvystä ja sosiaalisuudesta. Koira kyllä sopeutuu ihmisen kanssa elämiseen.

Useimmat nuoret koirat ovat energisiä, virtaa riittää vaikka muille jaettavaksi.

Koiransa persoonallisuudelle kannattaa antaa arvoa. Koirasi persoonallisuus voi myös muuttua elämän aikana vuorovaikutuksessa sinun kanssasi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?