OPETA LAPSESI KUNNIOITTAMAAN PERHEEN KOIRAN ELINPIIRIÄ

 



OPETA LAPSESI KUNNIOITTAMAAN PERHEEN KOIRAN ELINPIIRIÄ

Koirasta ja lapsesta voi tulla rakkaat ystävät jos asiaan kiinnitetään sen tarvitsema huomio ja vuorovaikutus sujuu molempien kannalta turvallisesti.

Koiran kanssa lapsi oppii myös vastuuta, huolenpitoa ja eläinten käyttäytymistä. Sekä lapsen että koiran on opittava tietyt käyttäytymistavat jotta vuorovaikutus sujuu hyvin.


Aloita opetus jo ennen koiran saapumista

Jo ennen koiran tuloa perheeseen on hyvä aloittaa lapsen valmistelu. Kerro lapselle, millainen koira on tulossa, mitä se tarvitsee ja miten sitä pitää hoitaa. Voit myös lukea lapselle kirjoja tai katsoa videoita koirista ja niiden eleistä. Selitä lapselle, mitä tarkoittaa, kun koira heiluttaa häntäänsä tai kun se murisee. Näin lapsi oppii tarkkailemaan koiran mielialoja ja tarpeita.


Valvo aina lapsen ja koiran yhdessäoloa

Vaikka koira olisi kuinka rauhallinen, ei lasta ja koiraa saa koskaan jättää keskenään valvomatta. Aikuinen on aina vastuussa siitä, että sekä lapsi että koira ovat turvassa ja voivat hyvin. Aikuinen pitää ohjata lapsen ja koiran leikkejä niin, että ne ovat molemmille sopivia ja hauskoja.


Opeta lapsellesi nämä toimintatavat:

  • Älä häiritse nukkuvaa tai syövää koiraa.

  • Älä hypi koiran päälle tai vedä koiraa hännästä, korvista tai viiksistä.

  • Jos koira haluaa olla rauhassa, anna sen tehdä niin.

  • Älä kiusaa koiraa.


Anna lapsellesi sopivia tehtäviä koiran hoidossa

Lapsi voi osallistua koiran hoitamiseen ikätasonsa mukaisesti. Pieni lapsi voi esimerkiksi antaa koiralle ruokaa tai vettä aikuisen avustuksella tai harjata koiraa hellävaraisesti. Isompi lapsi voi ulkoiluttaa pientä tai keskikokoista koiraa aikuisen seurassa tai opettaa koiralle temppuja makupalojen avulla.

Kun lapsi ja koira ymmärtävät toisiaan, he voivat nauttia toistensa seurasta ja rakentaa ainutlaatuisen ystävyyden.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?