Mitä tutkimus sanoo lemmikkieläinten hyödyistä lapsille ja miten voit tukea lapsesi ja lemmikin välistä suhdetta?

 


Mitä tutkimus sanoo lemmikkieläinten hyödyistä lapsille ja miten voit tukea lapsesi ja lemmikin välistä suhdetta?

Ensinnäkin tutkitusti tiedetään että lemmikkieläimet voivat kannustaa lapsia liikkumaan enemmän ja ulkoilemaan säännöllisesti. Esimerkiksi koiran kanssa lenkkeily tai hevosen kanssa ratsastus parantavat molempien fyysistä kuntoa.


Lemmikkieläimet voivat myös suojata lapsia allergioilta ja astmalta. Tutkimusten mukaan lapsilla, jotka ovat altistuneet lemmikkieläimille varhaislapsuudessa, on vähemmän allergioita ja astmaa kuin niillä, jotka eivät ole olleet tekemisissä eläinten kanssa. Tämä johtuu siitä, että lemmikkieläimet altistavat lapsia erilaisille mikrobeille, jotka vahvistavat lapsen immuunijärjestelmää.


Lemmikkieläimet tarjoavat lapselle rakkautta, turvaa ja luottamusta. Esimerkiksi kasvatustieteen tutkimukset kertovat että lemmikki hyväksyy lapsen sellaisena kuin hän on ja kuuntelevat mielellään takeltelevaakin lapsen lukemista tai puhumista. Lemmikkieläimet voivat myös auttaa lasta selviytymään vaikeista elämäntilanteista, kuten vanhempien avioerosta, muutosta tai koulukiusaamisesta.

Lemmikkieläimet voivat helpottaa lapsen tutustumista muihin ihmisiin. Esimerkiksi harrastuksissa tai koirapuistossa, lapsi voi solmia uusia ystävyyssuhteita muiden eläinten ystävien kanssa. Lemmikkieläin voi olla yhteinen kiinnostuksen kohde, harrastus tai ilonaihe perheenjäsenten välillä.


Tässä on muutamia vinkkejä parantaa lemmikkisuhdetta:


  • Opeta lapsellesi eläinten kunnioittamista, ymmärtämistä ja turvallista käsittelyä.

  • Näytä lapselle esimerkkiä siitä, miten pidät huolta lemmikistäsi ja miten kommunikoit sen kanssa.

  • Selitä lapselle, mitä eläin tuntee ja tarvitsee.

  • Valvo lapsen ja lemmikin välistä vuorovaikutusta erityisesti silloin, kun lapsi on pieni tai lemmikki on vasta tutustumassa uuteen kotiin.

  • Anna lapsellesi sopivia tehtäviä lemmikin hoitamisessa. Anna lapsen osallistua esimerkiksi lemmikin ruokkimiseen, harjaamiseen, ulkoiluttamiseen tai leikittämiseen.

  • Anna lapselle positiivista palautetta hänen panoksestaan lemmikin hyvinvointiin.

  • Kannusta lastasi viettämään aikaa lemmikkinsä kanssa. Ehdota lapselle erilaisia tapoja pitää hauskaa lemmikin kanssa, kuten pelaamista.

  • Anna lapselle mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja tunteitaan lemmikin kanssa




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?