Neljä merkityksellistä vuorovaikutuksen ulottuvuutta koirani kanssa

 





Neljä merkityksellistä vuorovaikutuksen ulottuvuutta koirani kanssa

Bono nukkuu jaloissani kun kirjoitan tätä blogia. Nytkin välillämme on vuorovaikutusta kosketuksen kautta. Koiran ja ihmisen välinen suhde on täynnä erilaisia vuorovaikutuksen muotoja, jotka rikastuttavat elämäämme.

Vuorovaikutuksen ulottuvuudet

Vuorovaikutuksemme voi olla fyysistä. Jos koirasi luottaa sinuun, se nojaa sinuun mielellään. Nojaaminen viestii luottamuksesta. Fyysinen kosketus on ikkuna tunteiden ilmaisuun ja ystävyyteen.

Vuorovaikutuksemme voi olla myös mentaalista. Kun ymmärrämme toisiamme syntyy erityinen vuorovaikutus. Koirani voi vuorovaikutuksessamme oppia esimerkiksi uuden opettani asian ja oivaltaa mitä asialla tahdon sanoa.

Vuorovaikutuksemme on myös sosiaalista. Koira on laumaeläin ja haluaa elää perheessä olipa siinä aikuisia, lapsia tai muita eläimiä.

Neljäs tapamme vuoro vaikuttaa on emotionaalinen. Tulkitsemme toinen toistemme tunteita. Bono havaitsee iloni, suruni, stressin ja jännityksen. Minulle tärkeää on että Bono on onnellinen joka päivä.

Fyysisen, henkisen, sosiaalisen ja emotionaalisen vuorovaikutuksen ulottuvuudet kietoutuvat yhteen, muodostaen ainutlaatuisen ja voimakkaan suhteen välillemmeOlen varma että jokainen lemmikin omistaja tunnistaa tämän asian.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?