Oletko kiinnostunut mäyräkoirasta - Pieni koira suurin sydämin

 


Oletko kiinnostunut mäyräkoirasta - Pieni koira suurin sydämin


Itselläni on tällä hetkellä lemmikkinä karkeakarvainen kaniinimäyräkoira Bono. Aiemmat jo edesmenneet koirani ovat olleet pitkäkarvaisia kääpiömäyräkoiria. Mäyräkoira on pienikokoinen ja pitkäselkäinen koira, joka tunnetaan rohkeudestaan, älykkyydestään ja sinnikkyydestään. Mäyräkoirat ovat erinomaisia seurakoiria ja perheenjäseniä, jotka tuovat iloa ja hauskuutta elämään.


Jäljittäjiä ja kaivajia

Mäyräkoiran alkuperä juontaa juurensa Saksaan, missä niitä aikoinaan käytettiin metsästykseen. Mäyräkoirat ovat erikoistuneet mäyrien ja jyrsijöiden metsästykseen, ja ne ovat erinomaisia jäljittäjiä ja kaivajia. Ne ovat uteliaita ja energisiä, mikä tekee niistä innokkaita toimijoita.


Energiaa riittää

Mäyräkoirilla on paljon energiaa ja ne tarvitsevat päivittäistä liikuntaa. Ne ovat luonnollisia metsästäjiä ja nauttivat ajojahdista. Aktiivisen elämäntavan ylläpitäminen pitää mäyräkoiran mielen ja kehon terveenä. Mäyräkoiran selkäranka on pitkä ja herkkä, joten vältä liian raskasta liikuntaa ja hyppyjä, jotka voivat vahingoittaa sitä.


Hoida turkkia, hampaita ja terveyttä huolella

Mäyräkoiran turkki tarvitsee säännöllistä harjausta ja hoitoa. Karkeakarvaisen koiran turkki täytyy nyppiä säännöllisesti. Mäyräkoiran korvat tulee myös tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti, sillä ne ovat alttiita korvatulehduksille. Huolehdi myös koiran hampaiden harjauksesta ja tarkasta sen kynnet säännöllisesti.


Monenlaisia mäyräkoiria

Mäyräkoirat eroavat toisistaan muun muassa koon, turkin laadun ja värin sekä luonteenpiirteiden osalta. On olemassa kaniini-, kääpiö ja normaalikokoisia mäyräkoiria, joilla voi olla lyhyt, pitkä tai karkea karva. Jokainen koira on oma yksilö ja omaa erityisen luonteen. Omasta koirasta oppii joka päivä jotain uutta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?