Lasten kommunikaatiotaidot kehittyy koiran kanssa

 




Lasten kommunikaatiotaidot kehittyy koiran kanssa


Koiran kanssa toimiminen edellyttää tehokasta ja selkeää kommunikaatiota. Lapset, jotka osallistuvat koiran opetukseen ja päivittäiseen hoitoon, saavat arvokkaan tilaisuuden oppia ilmaisemaan itseään selkeästi ja ymmärrettävästi. Jokainen koiranpentu on yksilöllinen, ja koulutustarpeet vaihtelevat. Lapsetkin voivat johdonmukaisesti opettaa perusasioita pennuille. Istu, tule tänne ja odota -pyyntöjen oppiminen lemmikiltä sujuu kun kaikki tukevat pennun oppimista.


Kuuntelemaan oppiminen

Koiran kanssa toimiminen opettaa lapsille kuuntelemisen ja reagoinnin taitoja. Lapset oppivat kuuntelemaan tarkkaavaisesti koiran ääntelyä, kehonkieltä ja tarpeita. He oppivat reagoimaan koiran viesteihin ja vastaamaan sen tarpeisiin asianmukaisesti. Tämä kehittää heidän empatiakykyään ja auttaa heitä ymmärtämään, että viestinnässä on kaksi suuntaa, ja molempien osapuolten tarpeet tulee ottaa huomioon.

Koiran kanssa toimiessaan lapset oppivat, että viestintä ei rajoitu pelkästään sanoihin. Koirat kommunikoivat myös muulla keinoin kuten kehonkielessä ja eleissä. Tämä auttaa heitä ymmärtämään, että viestinnässä on monia ulottuvuuksia ja että sanattomat signaalit voivat olla yhtä tärkeitä kuin sanat.

Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa niin lasten kuin koiranpentujenkin kanssa. Aloita pennun koulutus yhdessä lapsesi kanssa rauhallisessa ympäristössä vähitellen aikaa pidentäen.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?