Koiranomistajan arki voi yllättää

 


Koiranomistajan arki voi yllättää


Koiran omistaminen voi olla yksi elämän suurimmista ja palkitsevimmista kokemuksista. Se tuo mukanaan iloa, seikkailua ja rakkautta, mutta myös vaikutuksia päivittäiseen elämään. Jokainen koiranomistaja ja koiraperhe tietää, että koiran mukana tulee uusia rutiineja, vastuita ja järjestelyjä. Ennen kuin harkitset koiran ottamista perheeseesi mieti arjen sujumista.


Aikataulutus

Koiran omistaminen vaatii hyvää aikataulutusta ja suunnittelua. Koiran ruokinta, lenkkeily, lepoajat ja muut päivittäiset tarpeet on huomioitava. Koiran kanssa eläminen auttaa luomaan rutiineja ja antaa päivälle rakennetta. Lapsiperheelle koiran omistaminen tuo lisähyörintää arkeen. Koira tarvitsee huomiota samoin kuin lapsetkin.


Lepo

Koiranomistajan on huomioitava myös lepoaika. Koiran täytyy saada riittävästi unta ja lepoa palautuakseen ja ollakseen energinen. Varmista, että koirallasi on rauhallinen paikka levätä ja että se saa tarpeeksi omaa aikaa. Koirat nukkuvat paljon. Antavathan lapset koiralle rauhan?


Matkustaminen

Koiran omistaminen voi vaikuttaa matkustamiseen. Suunnitellessasi lomia tai reissuja täytyy ottaa huomioon myös koiran tarpeet. Varmista myös, että sinulla on tarvittavat matkustusasiakirjat ja rokotukset kunnossa. Jos matkustaminen koiran kanssa ei ole mahdollista, täytyy löytää luotettava hoitopaikka tai koiranhoitaja, joka voi huolehtia siitä matkan ajan.


Onhan sinulla aikaa koirallesi? Mieti asia selväksi ennen kuin hankit koiran perheeseesi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?