Koiran kanssa matkustaminen

 


Koiran kanssa matkustaminen


Koiran kanssa matkustaminen lapsiperheessä voi tarjota unohtumattomia seikkailuja ja lisätä perheen yhteistä aikaa. Matkustaminen lemmikin kanssa vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja valmistautumista, jotta matka sujuu mahdollisimman sujuvasti.


Suunnittele etukäteen

Varmista, että matkakohde on koiraystävällinen. Tarkista majoitusmahdollisuudet ja varmista, että ne sallivat koiran oleskelun. Lisäksi varmista, että koirasi rokotukset ovat ajan tasalla ja hanki tarvittavat matkustusasiakirjat ja vakuutukset.


Harjoittele matkustuslaukussa oloa

Koiran kanssa matkustaminen voi olla uusi kokemus, joten on hyvä harjoitella sitä etukäteen. Oma koirani Bono harjoitteli ensimmäistä lentomatkaa varten matkustuslaukussa oloa namien voimalla. Kun hän oli rauhallinen hän sai palkkioksi namia ja laukussa oleminen sujui hyvin viiden tunnin lentomatkan ajan.


Varaudu odottamattomiin tilanteisiin

Matkustaessa voi tapahtua odottamattomia tilanteita, joten on hyvä olla valmistautunut niihin. Pidä mukana ensiaputarvikkeita, koiran ruokaa ja tarvikkeita sekä yhteystiedot paikalliseen eläinlääkäriin. Varmista myös, että sinulla on koirasi tiedot, kuten mikrosirunumero ja rokotustiedot, helposti saatavilla.


Autossa matkustaminen

Autossa matkustaessa on tärkeää luoda koiralle turvallinen ja mukava ympäristö. Käytä esimerkiksi turvallista koiran turvavyötä tai kuljetushäkkiä, jotta koirasi pysyy paikallaan eikä aiheuta häiriötä ajon aikana. Tarjoa myös lemmikillesi mukavuutta, kuten pehmeitä tyynyjä ja vettä matkan aikana.


Suunnittele taukoja ja liikuntaa

Koiran on tärkeää päästä ulkoilemaan, venyttelemään ja käymään tarpeillaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?