Lasten toiminta koirien kanssa

 



Lasten toiminnasta koirien kanssa

On ihana seurata kun lapsella ja koiralla on yhteys. Esimerkiksi tiktok on täynnä videoida jossa voi nähdä eläimen ja lapsen keskinäisen rakkauden. Joissakin toisissa videoissa voi nähdä että koiraa pakotetaan johonkin toimintaan, sille nauretaan eikä koiran omaa tahtoa oteta huomioon. On tärkeää että lapsille opetetaan miten koiraa kohdellaan.


Kuuntele koiraa

Jokaisella koiralla on oma tapansa viestiä meille. Ne voivat ilmaista iloaan ja innostustaan hännänheilutuksella ja hyppimällä, kun taas pelko tai ahdistus voi näkyä hännän laskemisena ja hätkähtämisenä. Ole tarkkaavainen ja opettele lukemaan koiran kehonkieltä. Jos huomaat, että koira ei ole kiinnostunut leikistä tai ulkoilusta, anna sille tilaa ja ymmärrä sen tarve rauhoittua.


Kysy lupa leikkiin

Voit tehdä tämän ojentamalla kädessäsi olevan lelun tai pallon koiralle ja antaa sen nuuskia sitä. Jos koira osoittaa innostusta ja ottaa lelun suuhunsa tai lähtee leikin mukaan, se tarkoittaa, että se haluaa leikkiä. Jos koira ei osoita kiinnostusta tai vetää päänsä pois, se saattaa tarkoittaa, että sillä ei ole juuri nyt halua leikkiä.



Anna koiralle valinnanmahdollisuuksia

Koirat nauttivat siitä, että saavat tehdä omia päätöksiään. Voit tarjota sille useita erilaisia leluja ja antaa sen valita, millä leikkiä. Tai voit kokeilla erilaisia leikkejä, kuten piilottamisleikkejä ja katsoa, mistä koirasi pitää eniten.



Varmista turvallisuus

Kun olet ulkoilemassa koiran kanssa, muista pitää huolta sen turvallisuudesta. Pidä koira aina kytkettynä, jos olette paikassa, jossa se on pakollista. Anna koiralle riittävästi tilaa liikkua ja tutkia ympäristöä, mutta varmista, että se ei pääse vaarallisiin tilanteisiin, kuten liikenteen sekaan tai myrkyllisiä kasveja syömään.



Kurkkaa video yhdestä nautinnollisesta leikistä koiran kanssa:



https://www.tiktok.com/@kanikarkkari/video/7230443242863512859?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7225493699177907738



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?