LEMMIKIN OMISTAMISESTA

 




Lemmikin omistamisesta


Missä elämäntilanteessa lemmikki kannattaisi ottaa? Itselläni on ollut aina koira sillä olen hulluna koiriin. En voisi ajatella eläväni ilman koiraa.


Mitä huomioon kun hankkii lemmikin?


Lemmikin omistaminen on pitkäaikainen sitoumus. Omat pienet koirani ovat olleet pitkäikäisiä, jotka ovat eläneet jopa 16-vuotiaksi. Lemmikille on oltava riittävästi aikaa. Esimerkiksi koirat vaativat paljon aikaa ja liikuntaa, kun taas jotkut pienemmät jyrsijät vaativat vähemmän huomiota.

Tärkeintä on huomioida sopiva eläinlaji ja rotu omaan elämäntyyliin. Lemmikin omistamiseen liittyy paljon kustannuksia kuten eläinlääkärimaksut, ruoka ja tarvikkeet. Lemmikin terveydenhoito on yhtä tärkeää kuin omasikin. Tarjoa lemmikillesi turvallinen ja virikkeellinen ympäristö. Jos lemmikki tulee lapsiperheeseen, on tärkeä valvoa lasten ja lemmikin vuorovaikutusta ettei kumpikaan kärsi tilanteesta.


Lemmikit vain ovat niin ihania


Koira (ja kaikki lemmikit) auttaa vähentämään yksinäisyyden tunnetta ja tarjoaa emotionaalista tukea. Koiran kanssa oleminen edistää positiivisia tunteita ja onnellisuutta. Koira motivoi lähtemään ulos kävelylle tai lenkille.



Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?