Lemmikkieläinten oikeuksista

 


Lemmikkieläinten oikeuksista


Lemmikkien määrä on kasvanut viime vuosina maailmanlaajuisesti erityisesti koronapandemian aikana. Lainsäädäntö ja säädökset eläinten oikeuksista ja sallitusta kohtelusta vaihtelevat paljon maittain eivätkä ihmiset ole riittävästi tietoisia lainsäädännöstä. 

Eläimellä on oltava oikeus terveelliseen ruokaan ja juomaan, sopivaan hoitoon ja lääkärinhoitoon tarvittaessa, sopivaan määrään liikuntaa ja sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisten ja eläintenkanssa, sekä asianmukaiseen suojaan ja nukkumispaikkaan. Kohtelun pitää olla kunnioittavaa ja sellaista, joka ei aiheuta kärsimystä, stressiä tai ahdistusta. Eläimet ovat yksilöitä, joilla on omat tarpeensa ja oikeutensa.


Lemmikkieläimen omistajan velvollisuudet


On oleellista, että omistaja ymmärtää eläimenä olemista eli eläimen tunteita ja haju- ym. aistimaailmaa.  Lemmikkieläimen omistajan on tarpeen kohdistaa huomio omaan käyttäytymiseen ja vaivannäköön lemmikkieläimen hyvinvoinnin eteen.

Lemmikkieläintä vahingoittava käytös lapsilla  johtuu tiedon ja ymmärryksen puutteessa ja se ei yleensä ole tahallista henkistä tai fyysistä väkivaltaa eläintä kohtaan. Eläimien turkkeja saatetaan esimerkiksi värjätä, pukea eläin mitä erilaisimpiin luomuksiin ja alistaa mitä erilaisempiin asentoihin tai ärsyttää vihaisiksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?