Koirallani on vilkas tunne-elämä

 


Koirallani on vilkas tunne-elämä


Koirani  on terävä, hän elää tunteella  ja vastaa minun tunteiseeni. Jos olen levoton, koiranikin on kohta levoton. Sama pätee toisinpäin, jos koirani on riehakas, riehumme kohta yhdessä.


Tiedekin tunnustaa koiran tunteet samankaltaisina ihmisten tunteiden kanssa

Koira tuntee ihmisen kanssa samoja perustunteita kuten pelkoa, surua, aggressiota, mielihyvää, leikkisyyttäkiintymystä, hoivan tunnetta ja seksuaalista halua. Koirat pystyvät tuntemaan syvää kiintymys ihmisiin ja toisiin eläimiin.

Kiintymyssuhde ihmisen ja koiran välille syntyy läsnäolon, positiivisen ilmapiirin, sekä molempien turvallisuuden tunteen ja tarpeiden täyttymisen kautta.

Bono tunnistaa omien ihmistensä tunteet ja oman mahdollisuutensa vaikuttaa tunneilmapiiriin ja ihmisten käytökseen. Siltä ei jää huomaamatta oman perheen sitä kohtaan tuntema rakkaus.


Rakastaako koirani minua?

Koiran osoittamat vastavuoroisetunteet ihmisperhettään kohtaan on suuri syy siihen, että rakastamme koiriamme niin paljon ja tunnistamme koiriemme tarpeet ja tunteet. Jo pentuna tullessaan ihmisperheeseensä koira heijastaa ihmisten tunteita sillä se aistii hyvin perheensä aikuisten ja lasten tunnetiloja. Koirilla on kyky tuntea myötätuntoa ihmistä kohtaan.

Koira ei välttämättä koe rakkautta samoin kuin ihminen kokee rakkautensa koiraan. Merkityksellistä ei olekaan se, tunteeko koira todella samoja tunteita ja samalla tavoin kuin ihminen. Sekään ei ole merkityksellistä, että koira ajattelee eri tavoin kuin ihminen.

Olen vakuuttunut että Bono rakastaa minua omalla tavallaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?