Tunneälyä koiran kanssa

 


Tunneälyä koiran kanssa


Tunneälykäs koiran omistaja kuuntelee koiraa eikä keskity vain itseensä ja omiin tarpeisiinsa. Koira oppii myönteistä käytöstä ihmisten mallista kun sille puhutaan rauhallisesti, rohkaistaan ja palkitaan hyvää käyttäytymistä. Myönteiset tunteet tarttuvat koiraan. Se oppii olemaan rauhallinen kun ihmisetkin ovat rauhallisia ja luotettavia.


Koiran kielteiset tunteet ovat normaalia

Kielteiset tunteet ovat yhtä luonnollisia ja sallittavia kuin myönteisetkin tunteet.

Koiran osoittamia kielteisiä tunteita kannattaa hyväksyä osana normaalia elämää. Kun koiran omistaja osaa vahvistaa koiran positiivista tunnetilaa, yleensä kielteisistä tunteista päästään eroon. Tavallisen perhekoiran elämässä ei tarvita joustamattomia sääntöjä. Tunnetaitoinen koiran kasvattaja tasapainoilee ja hakee kohtuutta.


Koiran tunteisiin vaikuttavat monet asiat

Koiran tunteiden ilmenemiseen vaikuttavat myös koiran temperamentti, kasvuympäristö, ikä ja hormonaaliset tekijät. Monien koiran osoittamien kielteisten tunteiden kuten murinan takana voi olla perustarpeita kuten turvassa olemisen tarve. Tunnetaitoisen koiran kasvattajan ratkaisut ongelmiin perustuvat koiran voimavarojen lisäämiseen, ei rangaistuksiin.

Kommentit

  1. Koiran tunteet ovat yhtä tärkeät kuin ihmistenkin

    VastaaPoista
  2. Ovat monen mielestä vielä tärkeämmät kuin ihmisten. Kuulun itse siihen porkukkaann

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?