Positiivisen ilmapiirin voima koiran kanssa

 



Positiivisen ilmapiirin voima koiran kanssa



Hyvä vuorovaikutussuhde koiran ja ihmisen välillä saa perheessä aikaan positiivisen ilmapiirin. Kun ajattelee koirasta myönteisesti, on sille helpompi kouluttaa taitoja jotka auttavat koiraa toimimaan perheen jäsenenä.


Yhteinen leikki luo positiivista ilmapiiriä

Yhteinen leikki tuottaa koiralle myönteisiä tunnereaktioita jolloin koira voi antaa mielikuvituksensa lentää vapaasti. Kannattaa havainnoida niitä tapoja ja ratkaisuja, joita koira leikissään käyttää. Mitä enemmän arjessa huomioidaan positiivisia asioita ja oppimista pennun käyttäytymisessä, sitä enemmän myönteistä alkaa myös esiintyä.


Koiran omistajan tunnetaidot

Vaikka ymmärrämme positiivisen ilmapiirin voiman sen aikaansaaminen ei onnistu automaattisesti.

Positiivisen ilmapiirin luonti vaatii koiran omistajilta tunnetaitoja. Tunnetaidot tarkoittavat tunteiden tiedostamista ja ymmärtämistä sekä keinoja säädellä myös omia tunteita ja huomioida ne toiminnassaan. Positiivinen koiran omistaja on inhimillinen, kohtuullinen ja oikeudenmukainen.

Bonon käytöksessä on selvästi tiettyä terävyyttä sillä Bonon reagointi on erittäin nopeaa ja voimakasta jos se kokee tilanteen uhkaaviksi tai pelottaviksi. Tällöin olen auttanut Bonoa kokemaan olonsa turvalliseksi esimerkiksi nostamalla sen syliin, puhumalla rauhoittavasti tai viemällä kokonaan pois tilanteesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?