Onko koira perheen terapeutti?

 



Onko koira perheen terapeutti?


Pentuni Bono toimii perheelleni terapeuttina. Hän saa meidät nauramaan paljon. Hänen kanssaan tapaamme uusia ihmisiä. Bono lohduttaa ja nuolee kasvoja kun olemme allapäin. Hän tuijottaa ja tulkitsee kasvojamme ja olemustamme ja ymmärtää ja hyväksyy meidät täysin.

Neurologisissa tutkimuksissa koirien aivojen ohimolohko kirkastuu, kun ne katsovat valokuvia ihmiskasvoista. Kuullessaan iloisen sanan koirien katse kääntyy valokuvaan, jossa on hymyilevä ihminen. Kuullessaan vihaisen äänen koirat alkavat tuijottaa kuvaa vihaisesta ihmisestä. Koira siis ymmärtää ihmisen mielentiloja lähes yhtä hyvin kuin ihminen itse.


Koiran merkitys perheessä

Koirat saavat ihmisissä aikaan hormonaalisia ja neurokemiallisia reaktioita, jotka lievittävät stressiä ja tuottavat hyvän olon tunteita. Koiran kanssa on helpompaa olla sosiaalinen kuin ilman koiraa. Koira yhdistää perhettä. Lemmikki on yhteinen juttu ja harrastus. Eläimestä huolehtiminen opettaa lapsille vastuuta. Lemmikin helliminen vähentää stressiä ja masennusta. Koiran kanssa voi tunteilla vapaasti.

Koiraperheissä nauretaan ja leikitään usein paljon. Koiran kanssa tunteillaan. Koiralla on merkittävä vaikutus elämänlaatuun ja lasten tunne-elämän kehitykseen. Koiran antama hyväksyntä on terapeuttista. Koiralla on terapeuttista merkitystä niin seurakoirana, koulu- tai lukukoirana tai terapiakoirana hoitotyössä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on omistajien mielestä parasta heidän koirassaan

VANHAN KOIRAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMINEN

Mitä ihminen voisi tehdä paremmin jotta koirat saisivat olla koiria?