Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2024.

KOIRANOMISTAJAN PAINAJAINEN: KOIRA KARKAA

Kuva
  KOIRANOMISTAJAN PAINAJAINEN: KOIRA KARKAA Luen suurella myötätunnolla tarinoita koiran karkaamista omistajiltaan. On helppo eläytyä siihen suureen hätään ja suruun mitä koiran karussa olo aiheuttaa. Itsellänikin on kokemusta pienesti asiasta. Vanha 16 vuotias mäyräkoirani lähti mökkireissulla kulkemaan kauas suolle ilmeisesti oksien silppuamiskoneen epämiellyttävän äänen takia. Etsimme häntä myöhään yöhön. Etsintä alkoi varhain aamulla uudestaan. Naapuri oli kuullut haukkua suolta päin. Sieltä väsynyt ja nälkäinen mäyris löytyi lopulta. Etsijäkoiraliitto ja sosiaalinen media ovat suureksi avuksi. Toivottavasti jokainen koira lopulta löytyy ehjänä takaisin omistajilleen!

Koira tykkää piilottaa puruluitaan

Kuva
  Koira tykkää piilottaa puruluitaan Lehtikasasta törröttää usein puruluu. Koirani on laittanut sen sinne hautumaan mutta unohtanut paikan! Koirat eivät halua jonkun toisen saavan luitaan. Siksi ne on paras piilottaa. Käytösmalli periytynee vuosituhanten takaa.

NYLKYTTÄÄKÖ KOIRASI?

Kuva
  NYLKYTTÄÄKÖ KOIRASI? Oma Bononi tekee sitä usein. Hän tekee sitä lelujensa kanssa. Urokseni on leikkaamaton ja hän purkaa paineitaan siten. Ajattelen sen olevan normaalia. Nylkyttäminen voi olla koiralle stressaavaa ja koira saattaa olla turhautunut. Astuminen helpottaisi oloa suuresti mutta kaikilla se ei onnistu. Tämä käyttäytyminen vähenee ajan myötä koiran vanhetessa.