Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2024.

LEIKIN SIETÄMÄTÖN KEVEYS

Kuva
  LEIKIN SIETÄMÄTÖN KEVEYS Leikki on lemmikin ja kotieläinten työtä. Annetaan eläinten siis leikkiä. Sitä kaikki kotieläimet, lemmikit ja pikkulapset tekevät aivan luonnostaan. Myös tuotantoeläiment kuten lehmät ja lampaat leikkivät. Hevoset ne vasta leikkivätkin. Omat koirani ovat leikkineet koko ikänsä. Ja vaatineet meitä ihmisiä leikkeihinsä. Aikuiselta ihmiseltä leikkiin eläytyminen ei aina käy luonnostaan mutta koirat kyllä opettavat. On ilo katsoa leikkivää koiraa!

MIKÄ IHMEEN PUPPY BLUES?

Kuva
  MIKÄ IHMEEN PUPPY BLUES? Helsingin yliopiston tutkimuks en mukaan puolet koiran koiranomistajista kokee ”puppy /baby bluesia”. Koiranpentu ei ole vaan söpö vaan hän on oma persoonansa. Ihmetyttää vähän eivätkö ihmiset tiedä että koiranpentua pitää kasvattaa? Koira opetetaan sisäsiistiksi, hänen kanssaan leikitään ja opetellaan talon sääntöjä. Vaivannäköön ei olla valmiita aina. Koiran voi palauttaa ja kodinvaihtajakoiria on paljon. Kannattaa miettiä omaa asennetta ja resursseja aivan aluksi ennen kuin hankkii koiran.

Koirilla on tuhannen tarkka hajuaisti

Kuva
  Koirilla on tuhannen tarkka hajuaisti Bonon kirsu värisee erityisesti ulkona. Koirani tietää mitä maailmassa tapahtuu. Koirat pystyvät haistamaan pieniä hajupitoisuuksia joista ihmisellä ei ole hajuakaan. Kotikoirat harrastavat nenätyöskentelyä. Ei ihme että koirat tykkäävät haistella, varsinkin kun saavat syödä haistamansa. Haistelukoiria koulutetaan. He ovat tehokkaista työkoiria esimerksi tulleissa ja laboratorioissa.

Onko koiralla kykyä abstraktiin ajatteluun?

Kuva
  Onko koiralla kykyä abstraktiin ajatteluun? Äskettäin uutisoitiin tutkimuksesta jossa kerrottiin norsuilla olevan kyky abstraktiin ajatteluun. Norsut kutsuvat näet toisiaan personoiduilla nimillä samaan tapaan kuin ihmiset. Aikuiset norsut käyttivät noita nimiä opittuaan ne. Norsut myös reagoivat omiin nimiinsä kuultuaan kutsun. Tämä saa miettimään koiran mieltä. Koira asuu ihmisen kanssa mutta hänen mielestään emme tiedä vielä paljoa.  Koiran kanssa elävä ihminen tietää että koiran ymmärtää vaikka mitä. Koiran sanotaan olevan mieleltään noin 2-3 vuotiaan tasolla mutta senkin voi kyseenalaistaa. Koiran oppimiskyky on suuri ja vanha koira on viisas. Koiran silmät paljastavat tuon viisauden!

NUOLEEKO KOIRASI SINUA JA ITSEÄÄN?

Kuva
  NUOLEEKO KOIRASI SINUA JA ITSEÄÄN? Kaikki koirani ovat nuolleet paitsi itseään myös minua. Miksiköhän? Tätä olen miettinyt. Haluaako koirani osoittaa hellyyttä, kiintymystä tai alistumista ehkä? Nuoleminen on koiran viestintää. Nuoleminen voi liittyä stressiin oraalisena toimintana. Nuoleminen tuottaa mielihyvää. Erityisesti stressiin liittyvää nuolemista kannattaa tarkkailla ja helpottaa koiran kokemaa stressiä vaikuttamalla stressin aiheuttajaan!